Evaluation of Solvent Effects on NMR Metabolic Profiling of Passiflora cincinnata Mast. Cv. BRS Sertão Forte
DOI:
https://doi.org/10.21577/1984-6835.20240022Resumo
Passiflora cincinnata Mast. is a native species from the Caatinga biome (Brazil), commonly known as
“maracujá-do-mato” and “maracujá-da-Caatinga”. P. cincinnata leaves were subjected to microextraction
with 70% ethanol-water mixture as follows: 1.5 mL of the solvent mixture was added in 50 mg of powdered
leaves and sonicated for 15 min. After solvent removal, the samples were analyzed by nuclear magnetic
resonance (NMR). Besides signals from primary metabolites, the chemical profile revealed the presence
of isovitexin, vitexin-2”-O-xyloside, and trigonelline. Tracking these compounds might be of interest to
metabolomic studies.
Downloads
Publicado
Edição
Seção
Licença
Copyright (c) 2024 Revista Virtual de Química
Este trabalho está licenciado sob uma licença Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
Os direitos autorais para artigos publicados nesta revista são do autor, com direitos de primeira publicação para a revista. Em virtude do acesso público, os artigos são de uso gratuito em aplicações educacionais e não-comerciais desde que com reconhecimento da autoria e da publicação nesta revista.